Blanc Spumante Brut
Irresistibile e immancabile. Per un brindisi dai sentori floreali di una sera d’estate.
Uvaggio: Corvina 50% rondinella 50%.
Vinificazione: Le uve vengono raccolte a mano nelle prime settimane di settembre e vengono pigiate delicatamente. Le bucce ed il mosto vengono subito separati. Dopo la fermentazione del mosto a temperatura controllata, la presa di spuma avviene in autoclave con Metodo Charmat.
Affinamento: Per breve tempo in bottiglia.
Note organolettiche: Il profumo è delicato ed elegante, con note floreali e di frutta a polpa bianca. Al palato è sapido e minerale e presenta un perlage fine e persistente.
Abbinamenti: Ideale per aperitivi, pesce e crostacei.
Temperatura di servizio: 6/8 °C
Gradazione alcolica: 12.5% vol.
Grape varietas: Corvina 50%, Rondinella 50%. / Vinification: the grapes are harvested by hand in the first weeks of September. After a soft crushing, skins and must are separated and the fermentation of the must takes place in steel tank at a low controlled temperature. / Successively the wine is put into a stainless steel pressure tank( autoclave) to undergo the secondary fermentation and to get a fine perlage. / Ageing: In bottle for short time. / Organoleptic notes: Its nose is delicate and elegant, with notes of flowers and white-fleshed fruits. On the palate, it is tangy and mineral and it presents a thin and persistent perlage. / Serving suggestion: Ideal for aperitifs,fish and shellfish. / Service temperature: 6-8 °C / Alcoholic content: 12.5% alc.